T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

onsdag, 28 september 2016 05:42

Container-konkurs påverkar julhandeln?

I slutet av sommaren försattes sydkoreanska containerrederiet Hanjin Shipping i konkurs. Händelsen beskrevs som den största konkursen någonsin bland containerrederier och helt klart kan det få negativa konsekvenser för vår bransch. Såväl hamnar som handlare är omskakade.

Hanjin Shipping är världens åttonde största containerrederi när det gäller transporterade volymer. Främsta skälen till de kraftiga förlusterna och till konkursen är låga fraktrater och hög skuldsättning.

Gigantiska containerfartyg ligger strandsatta och ingen vet om lasten kommer att levereras. Avtrycken är djupa inte bara i fraktbranschen, utan också hos importörer som väntar på varor världen över inför decemberhandeln.

För närvarande ligger dussintals fartyg för ankar utanför de stora hamnarna, där de inte släpps in då de befaras inte kunna betala avgifterna för lastning och lossning. Totalt beräknas varor för över 120 miljarder kronor ligga låsta på detta sätt.

Enligt analysfirman Alphaliner är Hanjins konkurs mer än sex gånger större än någon tidigare rederikonkurs. I fraktbranschen har det sydkoreanska bolagets kollaps jämförts i betydelse med Lehman-kraschens effekt för finansmarknaden.

Man befarar också att fler rederier kan gå omkull. Hanjin är nämligen inte det enda rederiet som pressats hårt av branschens överutbud, vikande efterfrågan och små marginaler.