T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

onsdag, 05 oktober 2016 12:38

Nya distributörer på mässan Kind & Jugend i Köln

Axonkids ställde ut på den största barn och babymässan i Europa, Kind & Jugend i Köln, som gick av stapeln den 15 till den 18 september. Under mässan diskuterades framgångsrikt nya samarbeten för de europeiska marknader där Axonkids idag saknar representation.

Kind & Jugend är en internationell mässa där intressenter från hela världen träffas för att visa upp sina produkter inom respektive område. Axonkids träffade på mässan sina distributörer i Europa och Kina för att diskutera möjligheterna för respektive område. I år var det mycket positiva tongångar då försäljningen av bilbarnstolar från Axonkids ökar, med Spanien(137% ökning jmf 2015) och Tyskland(80% ökning jmf 2015) som utropstecken.

-       Det blåser positiva vindar för oss nu, säger Daniel Johansson VD på Axonkids.
-       Vi passade också på att för ett utvalt antal nyckeldistributörer presentera vår vision för de närmaste 5 åren, vilket mottogs mycket bra, fortsätter Daniel Johansson.

I samband med mässan breddades distributionsnätet i Europa då avtal slöts med upparbetade kontakter i Tjeckien, Slovenien och Kroatien, vilka kommer att satsa på Axonkids under hösten. Dessa inkom med order värde totalt ca 400,000kr. Gemensam bedömning från distributör och Axonkids är att respektive marknad inom 12 månader kommer att omsätta mellan 1-2 miljoner kronor på årsbasis för Tjeckien, Slovenien samt Kroatien i inköp av Axonkids produkter.

På mässan lanserades den nya produkten Wolmax som är en bakåtvänd bilbarnstol upp till 25kg. Mottagandet var positivt och order motsvarande ca 1 miljon kronor tecknades av denna produkt för leverans under hösten av distributörerna i Tyskland, Polen, Spanien samt större kunder i Sverige.

Intresset var stort för Axonkids monter och många nya kontakter fick se produkterna. Arbetet fortsätter nu med att kontakta dessa igen och diskutera vidare kring möjligheterna för respektive region. 

 

Pressmeddelande 2016-10-05