T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

torsdag, 02 mars 2017 11:57

Världens första lekprofessor

Lego Foundations bekostar en professur på Cambridge University i England. När tjänsten är tillsatt blir den personen världens första lekprofessor. Allt enligt The Guardian som också skriver att man söker någon som specialiserat sig på utbildningspsykologi

Professorn kommer att leda det nyinstiftade Centret för lek i utbildning, utveckling och lärande.

-Värdet av lek finns det relativt lite forskning kring, säger Anna Vignoles, tillförordnad chef för Centret för lek i utbildning, utveckling och lärande (Pedal) till Guardian.

Många påstår att lek bidrar till barns lärande, och att det är bra för deras välmående. Anna Vignoles menar att det kanske är sant, men att det finns anmärkningsvärt lite bevis för det.

Pedal-centrets mål är att bedriva noggrann forskning kring vikten av lek och hur lek i lärandeprocesser kan påverka barns lärande. Lego Foundations donerar fyra miljoner pund, vilket motsvarar över 45 miljoner svenska kronor till universitetet.  2,5 miljoner pund går till professorstjänsten, och resterande pengar till Pedal-centret. Lego ska dock inte påverka vem som anställs eller vilken forskning som bedrivs.

Ansökningstiden gick ut 20 januari.