T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

tisdag, 25 april 2017 07:23

Babyshop.com förvärvar Lekmer från Qliro

Babyshop.com har förvärvat Lekmer och fortsätter därmed att stärka sin marknadsledande position inom barnkläder och barnprodukter tillsammans med sina systersajter AlexandAlexa.com och Oiidesign.se.

Koncernen taktar en årlig omsättning om 120 MEUR, har över 6 miljoner besökare per månad och 1 miljon aktiva kunder från 170 länder. Alla ordrar levereras från det automatiserade lagret i Jönköping.

Marcus Tagesson, grundare och VD, säger ”Vårt förvärv av Lekmer visar än en gång att vår strategi, att växa aggresivt genom både förvärv och organisk tillväxt, är rätt väg att gå. Vi kommer att fortsätta stärka vår position med denna strategi och ser fram emot att vara en drivande kraft i konsolideringen av branschen. Som helhet har nu koncernen ett ännu bättre kunderbjudande med starka varumärken, som kommer att fortsätta spela en viktig roll på våra nyckelmarknader.”
Daniel Ahlstrand, Investment Director på Verdane Capital Advisors, tillägger “Verdane har varit med på Babyshops tillväxtresa sedan 2010 då fonden Verdane Capital VII investerade första gången i bolaget. Vi är glada över att nästa steg nu har tagits genom förvärvet av Lekmer, ett uppköp som har en tydlig marknadslogik och ytterligare ökar potentialen för fortsatt snabb och hållbar tillväxt.”

Om Babyshop
Babyshop grundades 2006 av paret Marcus och Linn Tagesson med målet att bygga den bästa köpupplevelsen för föräldrar i Norden. Idag, 11 år senare, har bolaget vuxit kraftigt och är en av de ledande globala aktörerna inom premium-segmentet för barn med över 250 anställda i Stockholm, Jönköping, London och Oslo.

Pressmeddelande från Babyshop.com 2017-04-25