T: +46 8 508 938 00

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

tisdag, 13 juni 2017 11:39

Utbildning Barn och Babyprodukter 7 september

Nu är det dags att anmäla sig till höstens utbildning om barn och babyprodukter. Under dagen medverkar Kemikalieinspektionen, Konsumentverket, Trossa, SIS och Lek-och Babybranschen. Det kommer att finnas utrymme för diskussion och frågor.

UR INNEHÅLLET 

• Vilka kemikalieregler finns för ämnen i barn och babyprodukter (som inte är leksaker), i bland annat Reach, RoHS och POPs-förordningarna. Vi tar upp de kemikaliekrav som finns för varor som är behandlade med biocider och för förpackningar.

• Standarder för säkra barnartiklar. Hur bidrar standarder och standardisering till att stärka kunskapen och produktsäkerheten för säkra barnartiklar. Vi går igenom vilka standarder som finns för barnartiklar och hur de användas i det dagliga arbetet.

• Är det skillnad att vara tillverkare och återförsäljare? Hur vet jag om min produkt är en leksak eller en barnartikel och varför är det viktigt att veta skillnaden? Vad säger egentligen produktsäkerhetslagen? Vad är skillnad på lag och standard?

• I djungeln av miljömärkningar – vad betyder dessa egentligen och vilken ska jag i branschen välja?

• Workshop om hur företag säkerställer att man får rätt information från sin fabrik eller leverantör av en vara. Vad är rätt frågeställningar och hur kan fällorna undvikas.

Efter utbildningen får du ett diplom som bevis på ditt deltagande.

Tid: 7 september 2017, 8.45-16.00
Plats: Företagarna, Rådmansgatan 40 Stockholm

Pris (inkl. lunch, fika, kursmaterial och diplom): 
Icke medlemmar: 2 490 kr/person exkl. moms.
Medlemmar i Lek- och Babybranschen 1 990 kr/person exkl. moms.

Anmäl dig senast 2017-08-22 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Vid anmälan uppge fakturaadress samt meddela eventuella allergier eller specialkost. Det finns begränsat antal platser så var ute i god tid! Anmälan är bindande - det går dock att överlåta till en annan person.

Välkommen med din anmälan!