T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

fredag, 15 september 2017 08:00

Buttericks Leco AB: Therese Carlsson blir ny vd på Butterick’s

Therese Carlsson tillträder som ny vd på Butterick’s och efterträder nuvarande vd Bengt Olander vid årsskiftet. Therese kommer närmast från tjänsten som företagets affärsutvecklingschef.

Bengt går i pension men fortsätter som arbetande styrelseordförande.

- Jag är hedrad och glad över att ha utsetts till vd för Sveriges roligaste företag. Butterick’s har en stark historia och en spännande framtid. Det känns naturligtvis roligt att leda den verksamhet där min professionella karriär en gång började, säger Therese Carlsson tillträdande vd Butterick’s.

Therese Carlsson har en lång erfarenhet inom detaljhandeln och är en erfaren och kompetent ledare som känner företaget utan och innan. Therese började arbeta redan 1994 på Butterick’s Gröna Lund under sitt sommarlov när hon var 16 år. Efter studenten arbetade hon som säljare i Butterick’s Stockholmsbutik i två år. 2015 rekryterades hon sedan tillbaka som Affärsutvecklingschef.

- Jag är oerhört stolt och glad över att Therese, en person med djup känsla för detaljhandel, successivt tar över mitt arbete. Företaget behöver moderniseras och Therese kombinerar lång erfarenhet med stor energi och en vision för framtiden, säger Bengt Olander avgående vd Butterick’s.

Butterick´s är ett av Sveriges äldsta detaljhandelsföretag. Det startade i november 1903 på Drottninggatan i Stockholm och ungefär tio år senare öppnades en enhet i Göteborg av Wilhelm Aagesen. Sedan dess har företaget stannat inom familjen Aagesen/Olanders. I över 100 år har det familjeägda företaget expanderat och är en del av det svenska folkhemmet med sitt kultförklarade varumärke.

 

Pressmeddelande 2017-09-15