T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

tisdag, 28 november 2017 20:07

Barnas Hus tar nästa steg i en Skandinavisk fackhandelssatsning

Barnas Hus tar nästa steg i en Skandinavisk fackhandelssatsning

- Satsar på Svensk e-handel med mål om att bli Skandinaviens ledande fackhandel inom Barn och Babyprodukter.

Barnas Hus är redo för en ny satsning. Bolaget har under flera år rensat rejält i sin verksamhet och gjort omfattande strategiska grepp för att stärka sin position som Norges ledande fackhandelskedja för barn och babyprodukter. Med postitivt kassaflöde under 2017 samt starka ägare i ryggen efter det att den norska koncernen HTS Hans Torgsen och Sønn AS köpte majoriteten av aktierna för ett år sedan, är Barnas Hus nu redo att expandera, ta marknadsandelar och position på den svenska marknaden.

”Efter ett par år med förlust har vi nu gjort både stora och små förändringar i Norge. Genom långsiktigt arbete har vi fått kontroll över vår verksamhet och har vuxit i en utmanande bransch de senaste åren. Vi är nu rustade för att göra en rejäl satsning på den svenska marknaden, för att växa och stärka vår position på den skandinaviska marknaden”, säger VD Lasse Erik Moen i BH Nordic AS.

Lasse Erik Moen fortsätter ”I satsningen i Sverige har vi anställt branschkunnigt folk till vårt kontor i Stockholm och Göteborg. Vi kommer med deras kunskap och erfarenhet tillsammans med det norska teamet bygga vidare på vårt samarbete med starka varumärkesleverantörer. Utifrån det kommer vi att kunna erbjuda den svenska kunden ett noga utvalt sortiment till barn och baby med fokus på trygghet, kunskap och tillgänglighet”

Svensk e-handel startas upp 2018

Under sommaren/hösten 2018 startar Barnas Hus sin svenska e-handel, barnenshus.se

”Vi har identifierat en nisch på den svenska marknaden, som vi tycker är perfekt" säger Gøril Solheim, marknads- och företagsutvecklingschef på det norska kontoret. "Vi kommer att erbjuda kunderna ett spännande och noggrant utvalt sortiment som är anpassat till Sverige, med kompetenta och serviceinriktade medarbetare som känner till marknaden för barn- och babyprodukter. Vi tror att det är nyckeln att lyckas i Sverige om man jämför med satsningen som vi gjorde sist 2011, våra svenska kollegers långvariga branscherfarenhet i kombination med svensk marknadsföringsanpassning”

Gøril avslutar ”Vårt mål i Sverige är att vi kommer vara branschens ledande fackhandel i samarbete med våra märkesleverantörer, precis som i Norge och som våra kunder älskar”    

Den svenska satsningen kommer att ledas av en svensk organisation som har lång branscherfarenhet. ”Tillsammans med Barnas Hus kärnvärden, storlek och kompetens kommer det här bli en ”perfect match” säger Ulrika Magnusson, nyanställd Sälj- och kategorichef på Barnashus.se.

”Med lokala anpassningar av både strategi, sortiment och inte minst kommunikation kommer vi se till att vi får en kundupplevelse samt erbjudande anpassad för den svenska marknaden. Efter nästan 25år i branschen och flera år inom e-handel så vet jag vad den svenska konsumenten vill ha, nu får jag chansen att vara med att bygga upp det från grunden vilket känns oerhört spännande. Fokus blir kvalité i alla steg och ett bygga att varumärke som associeras med trygghet och kompetens, mot dagens och framtida föräldrar”, säger Ulrika Magnusson.

Barnas Hus har i dag en fysisk butik i Sverige, Gränsens Barn som ligger i Nordby Shoppingcenter vid Strömstad. Den butiken kommer att omprofileras till Barnens Hus i samband med uppstarten av den svenska e-handeln barnenshus.se

I en del av satsningen kommer Barnas Hus även att etablera ett logistikcenter i Jönköping under 2018.

”E-handel handlar i princip om en välfungerad logistiklösning, att kunna leverera en produkt från A till B på ett så bra sätt som möjligt. Dagens konsument ställer höga krav, för att skapa den bästa möjliga kundupplevelsen måste vi se till att logistiken fungerar och det vet vi om, därför väljer vi att investera i ett eget logistikcenter” säger Lasse.

Pressmeddelande 2017-11-28