T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Om TIE

TIE, (Toy Industries of Europe) är den europeiska branschorgansiationen som grundades 1991, där Leksaksbranschen är medlemmar. Eftersom all väsentlig lagstiftning sker i EU är TIE´s lobbyarbete i Bryssel av absolut största vikt. Leksaksbranschen stödjer TIE´s arbete både med pengar men också i aktivt arbete i Bryssel och i Sverige.

För närvarande är elva direkta företag medlemmar och de flesta nationella organisationerna  inom leksaker, vilket motsvarar cirka 80% av de europeiska leksaksförsäljningen. Med över € 18 miljarder årsomsättning i Europa och  € 62 miljarder globalt, är leksaksindustrin robust, snabb och starkt konkurrensutsatt. Det är också en av de mest dynamiska branscher i Europa med 60% av nya  produkter som sätts på marknaden varje år.

TIE arbetar för att främja värdet av leksaker och leken i barnets psykologiska, fysiska och sociala utveckling och för att öka medvetenheten om den positiva roll som leksaker spelar i samhället.

TIE hjälper medlemmarna att hålla sig à jour med utvecklingen inom branschen för att låta varje medlem ska kunna fatta beslut

TIE utbildar medlemmarna inom säkerhet, kvalitet, etiska normer och leder offentliga initiativ för att upplysa konsumenterna om säker lek.

I TIE´s mål ingår att se till att endast säkra leksaker släpps ut på marknaden, att dessa leksaker har tillverkats under etiska förhållanden.

Ofta så kommuniceras det felaktig information om leksakers säkerhet. Allmänheten ska ha tillgång till fakta så att de kan fatta välgrundande beslut om att köpa säkra leksaker till sina barn. Läs här vanliga myter som förekommer.

Läs mer om om Toy Industri of Europe, TIE.

 

 

 

Media