T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

torsdag, 29 augusti 2013 05:56

De är nominerade till 30-årsjubilerande Årets Spel

Hoppsan ett Quizmysterium i Las Vegas! Så skulle man kunna blanda ihop några av de nominerade till Årets Spel. Senare i höst tillkännages vilka tre spel som blir de trettionde vinnarna – det är nämligen jubileum i år.

Årets spel är en tävling som arrangeras av organisationen Leksaksbranschen. Det finns tre klasser att tävla i: barnspel, familjespel och vuxenspel. Juryn som har haft det utmanande jobbet att spela sig igenom samtliga spel består av David Lega, Kristina Helldén, Mona Nilsson, Lasse Råde och Jimmy Everitt. Följande spel fann alltså deras gillande:

Barnspel               
Hoppsan
Ett riktigt busigt lekspel som också övar upp iakttagelseförmågan. Det handlar om att vara snabbast och hitta den rätta bilden, genom att krypa, hoppa och på andra sätt ta sig fram. Kul och rentav motionskrävande - kräver oömma kläder och hyfsat stort utrymme.
       
Finn Fem Fel
En riktig klassiker som hittills mest förekommit på pysselsidor, det vill säga att hitta detaljerna som skiljer två bilder åt. Här som ett spännande sällskapsspel, på tid med olika svårighetsnivåer.

Ghost Tower   
En rolig vidareutveckling av memory-principen där spelarna hjälps åt för att hitta spöken i olika färger som ska placeras i tornet före midnatt. Kul utmaning där antingen alla eller ingen vinner.

Familjespel

Stax
Nyskapande utmaning för den fingerfärdige där det gäller att bygga taktiskt med klossar, de flesta med linjer och somliga med glada gubbar. Barn med flinka fingrar har inte svårt att slå föräldrar med skakiga händer.

Quarto
Ett elegant strategispel med träbrickor som läggs på den lika eleganta spelplanen. Grunden är traditionella spelet "Fyra i rad", men med helt nya och spännande ingredienser, som att du bestämmer vilken bricka motspelaren ska lägga. Visserligen för två spelare, men lika spännande att vara tre.
           
Quizmysteriet
Kan ytligt sett verka vara en mix av "Tjuv och polis", "Cluedo" och frågesport. Ingredienserna känns visserligen igen, men kombinationen lyfter spelandet till nya höjder.
      
Vuxenspel   

Hissa & Dissa
Ett riktigt kul partyspel, som kräver en lägsta ålder på cirka 15 år och att spelarna känner varandra någorlunda väl. Utmanande att spela med och utmana bästa vännerna.      

Las Vegas
Ett snabbt och spännande tärningsspel där inte bara slumpen styr. Det gäller att kamma hem största potten på kasinot, där du både kan gynna dig själv och sabotera för dina medspelare.
       
Paris Connection
Kräver både förberedelser och rejäl genomgång av spelreglerna. Sedan börjar det roliga där det gäller att bygga järnväg mellan Paris och Marseille samtidigt som just ditt järnvägsbolag kammar hem de största vinsterna.
   
För mer information:
Årets Spel för juryn – David Lega, 0735-123 456, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Leksaksbranschen – Lena Hedö. 08-508 938 17, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bilder:
Kontakta Lena Hedö, 08-508 938 17, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bilagor:
Utförligare text om Årets Spel