T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

tisdag, 17 december 2013 09:33

Årets Leksak skapar möten!

Här finns alla möjligheter. Favoritfigurer kan mötas och fantasin stimuleras hos såväl stora som små barn. Årets Leksak 2013 heter Disney Infinity och skapar enligt juryn stora möjligheter till lek på ett helt nytt sätt. Enkelt uttryckt så samlar man på fysiska figurer från några av de mest älskade Disneyvärldarna för att spela och leka med dem i olika former.

Årets Leksak är en utmärkelse med tradition, ända sedan 1961 har den utsetts. Den branschkompetenta juryn har noga sett till att alla kriterier är uppfyllda. Motiveringen lyder som följer:

”Disney Infinity ger alla stora och små barn möjligheten att leka med sina favoritkaraktärer från Disney på ett helt nytt sätt. Varje karaktär har sin värld, men de kan även träffa varandra i en värld som spelaren skapar. Vem är snabbast av Blixten McQueen och Mr Incredible? Och vilket te väljer Jack Sparrow när han fikar hos Askungen?
I takt med att nya karaktärer släpps så kommer oändliga möjligheter till lek på ett helt nytt sätt att skapas. Det är endast fantasin som kommer att sätta gränser.”

– Kalle Lagerroos, Marketing Manager Games på The Walt Disney Company Nordic, är naturligtvis mycket glad över utmärkelsen vilken han beskriver som ett genombrott för en ny typ av lek.

– Disney Infinity är som en gigantisk digital leksakslåda. Spelet kombinerar en ”vanlig” spelkonsol, så som Playstation 3, Nintendo Wii och Xbox 360 etc. med fysiska leksaker, vilket gör att möjligheterna för att skapa nya spelvärldar och nya spelupplevelser blir snart sagt oändliga. Detta är också första gången som så många olika Disneykaraktärer samlas i en spelvärld; så hela familjen kan hitta – och spela som – sin favorit.

Disney Infinity lanseras den 22 augusti. Spelet är på svenska.

Nytt för i år är att juryn förutom Årets Leksak även utsett vinnare i fyra underkategorier där vinnarna är:

Årets Småbarnsprodukt – Lekstubben Nordic Light från Rätt Start

Årets Förskolebarnsprodukt – Disney, Sofia Royal Castle från Norstar 

Årets Skolbarnsprodukt - Turtles Basic figures från Norstar

Årets innovativa Leksak – Mindstorms från Lego


För mer information vänligen kontakta:

Kalle Lagerroos Marketing Manager – games, The Walt Disney Company Nordic
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tel: +46 73 988 05 59

Lena Hedö Leksaksbranschen
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tel: +46 8 508 938 17

Mer information finns på www.leksaksbranschen.se