T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Årets Babyprodukt 2016 - en rekordliten barnvagn

Årets Babyprodukt 2016

GB Pockit är en barnvagn som saknar motstycke och som därför blev ett givet val av Årets Babyprodukt 2016. Som världens minsta vagn ihopfälld enligt Guinness Rekordbok 2014, är Pockit en banbrytande produkt som med sin existens skapat en ny trend för kompakta resevagnar. GB Pockit kan tas med som handbagage på flygresan eller i cykelkorgen, den kan till och med gå ned i handväskan! Med 17 kg som maxvikt i sitsen och 5 kg i varukorgen är Pockit med sin låga vikt 4,3 kg så liten - men på samma gång så kraftfull. Att GB i det lilla paketet dessutom lyckats inkludera en rymlig sittdel och tåliga hjul är bara att applådera. Med en GB Pockit i bakfickan behöver ingen förälder lyssna på klagomål om trötta barnben igen.

Förutom Årets Babyprodukt delas det ut pris i ytterligare tre kategorier: Årets Babyprodukt -  Barn på väg (bilstol, vagn, bärselar, cykelsits mm), Årets Babyprodukt - Sköta äta sova samt Årets Babyprodukt - Säkerhet (babyvakt, hemsäkerhet, flytväst, hjälm mm).

 

Barn på väg: Doona +
Doona+ är den ovanligt lyckade sammanslagningen av två väletablerade produkter - barnvagnen och babyskyddet. Med Doona+ behöver babyskyddet aldrig mer bäras, nu kan det rulla fram! Men Doona+ stannar inte där, utan är även testad och godkänd för att användas som babysitter och ombord på flygplanet. Det här är hybriden som är konstruerad för att underlätta livet för den mobila familjen. Doona+ gör att det nyaste tillskottet kan följa med på alla ärenden och slipper flyttas mellan babyskydd och vagn för korta ärenden som en tur till matbutiken eller vid hämtning av storasyskon.

Säkerhet: Britax BabySafe i-Size Flex Base
Den moderna bilen blir allt mer säker för den vuxna passageraren, men utvecklingen för att skydda barnen har inte gått i samma takt. Nyare bilmodeller har skålade säten för att bilbältet ska positioneras rätt på kroppen och minimera underglidning, med följden att babyskydd som monteras med isofixbas kan få fel vinkling. Britax har återigen tänkt till och gått det extra steget. Med en liten men enkel finess kan man med Babysafe i-Size Flex Base patenterade lutningsfunktion vinkla babyskyddet i fyra olika lägen och öka lutningen med mellan 0 och 9 grader, för att hitta den allra säkraste positionen för babyn att resa i.

Sköta äta sova: AddBaby Silikonhandtag
Ibland kan något vara så enkelt och samtidigt så smart att man förvånas över att produkten inte redan existerar. AddBaby Silikonhandtag faller inom den kategorin. Detta universella handtag i livsmedelgodkänt silikon gör att det lilla barnet kan få ett rejält grepp om vilket glas, flaska eller mugg som helst. Den eliminerar dels extra inköp av särskilda drickmuggar och dels allt onödigt spill orsakat av små, blöta barnhänder som inte fulländat greppandet än. Att AddBaby Silikonhandtag dessutom både kan brukas i mikron och diskas i maskin gör att detta snabbt blir en välanvänd pryl i de flesta småbarnsfamiljer.

 

 

De nominerade till Årets Babyprodukt 2016 är

Doona+, Simple Parenting
Doona+ är världens första babyskydd med integrerad vagn. Genom en enkel knapptryckning fälls hjulen ut och babyskyddet går att köra. Babyskyddet är designat för att ge föräldrar en säker och praktisk lösning både i och utanför bilen.

Silikonhantag
Silikonskydd med handtag ger ditt barn ett fast och säkert grepp om flaskan eller glaset. Främjar att barnet kan dricka själv oavsett ålder.  Lätt att sätta på och ta av. Med denna på flaskan, glaset, muggen eller sportflaskan så kan den användas redan vid tidig ålder.

Oblumi
Den enda digitaltermometern med 3 olika mätfunktioner. I pannan, i örat samt att man kan mäta temperaturen på vätska. Liten och smidig att ta med sig och kopplas ihop med en smartphone via en app som möjliggör att dela information, föra statistik och skapa påminnelser om medicinering.

Britax BabySafe i-Size Flex Base
Om bilsätet lutar får även babyskyddet en lutande vinkel, vilket kan resultera i en icke-ergonomisk position för babyn och att huvudet tippar framåt. Därför har Britax lanserat BabySafe i-Size Flex Base, en babyskyddsbas med inbyggd patenterad lutningsteknologi. Justera basen för en så säker och ergonomisk position som möjligt. En inbyggd indikator visar om babyskyddets sittläge är för plant.

Cozi Go – Sleep on the go
Cozi Go är ett kombinerat sov-&solskydd i pop-up format som har en universal passform för barnvagnar men även för babykorgar på flygplan. Den unika kupolformen som gör att hela skyddet ventileras och andas. Då den blockerar 97% av ljuset är den ett välkommet redskap på långflygningar men även då barnet behöver somna i vagnen

GB Pockit
Innehar rekordet som den mest kompakta vagnen på marknaden (30x18x35 cm när den är hopfälld). Väger endast 4,3 kg. Är godkänd som handbagage på flyget. Kan användas från 6 månader upp till 17 kg.

Candide Sovpåse Super AIR
En nytänkande sovpåse där hela ryggen andas samt med öppningsbar fotände. Fotänden öppnas enkelt för att reglera barnets kroppstemperatur.

AeroMoov Pop-Up Resesäng
En smidig och genomtänkt resesäng utöver det vanliga. Med två ligglägen, omedelbar pop-up öppning, praktiska urtag för fötterna och en vikt under 5 kg är detta en vän att ha med sig på resan.