T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Årets Leksak 2016

Vinnare Årets Leksak 2016


Paw Patrol, Paw Patroller Playset, Maki


Paw Patrol är en av Nickelodeons största TV-serier som handlar om sex hjältemodiga valpar och deras vän Ryder. Serien är en unik blandning av problemlösning, coola fordon och humor. Paw Patroller är ett stort lekset i form av en lastbil med en ATV och föraren Ryder som rymmer flera fordon och lekfigurer från den populära serien. Innehåller helikopterplatta, hiss, ljud och mycket mer! Kan lasta upp till sex olika fordon.

Juryns motivering: Paw Patrol har tagit plats i allas hjärtan på sistone, eller kommer åtminstone att göra under året. Juryn gillar att serien fokuserar på gemenskap, sociala färdigheter och problemlösning och tror att detta kommer att bli årets starkaste varumärke. Paw Patrollern är det hittills största leksetet i serien och därmed ett måste för alla Paw Patrol-fans. Komplettera med andra Paw Patrol-produkter och skapa en hel leksaksvärld med Paw Patrollern som bas. Nu kan de hjältemodiga valparna planera nästa räddningsexpedition!

Vinnare Årets Småbarnsleksak 0-2 år

Fisher Price Beat Bo, Mattel

Beat Bo är en interaktiv robot som erbjuder både lek och spel, till exempel lära sig räkna, sing along och att spela in egna låtar. Den fungerar även som danspartner och växer med barnet i och med de olika interaktiva nivåerna.

Juryns motivering: Här har vi en leksak som garanterar många timmars lekande och lärande. Den stimulerar inte bara barnets fantasi utan även koordination och rörelseförmåga. Extra plus för att Beat Bo även kan köra dansstopp med barnen och därmed är en interaktiv leksak som uppmuntrar till annat än enbart stillasittande lek.

Årets Förskolebarn 3-5 år

Blaze Transforming Firetruck, Mattel

Nickelodeons populära TV-serie handlar om monstertrucken Blaze och hans förare A.J. Det är inte bara roligt att titta på utan även utbildande. I varje avsnitt introduceras publiken för olika vetenskapliga utmaningar som bidrar till en grundläggande förståelse för teknik, vetenskap och matematik. Den här leksaken förvandlas enkelt från en monstertruck till en brandbil.

Juryns motivering: Vi i juryn gillar pedagogiken. Matte och teknik är det många barn som har det svårt för i skolan, därför är det bra med en serie som i tidig ålder väver in kunskap och intresse för dessa ämnen. TV-serien har många starka karaktärer med specifika egenskaper, och uppmuntrar både flickor och pojkar att efterlikna sin favoritkaraktär. Med denna leksak får man den populära huvudkaraktären som på ett enkelt sätt förvandlas från monstertruck till brandbil, och den inkluderar även flera funktioner som ljud och ljus.

Årets Skolbarn 6-10 år

StikBot, Intoy

Världens första leksak för sociala medier! Den kan förvandla din fantasi till oändliga möjligheter. Tack vare StikBots förmåga att imitera mänskliga rörelser kan du göra StikBot till vad som helst: ett busigt litet djur som älskar att stjäla ditt godis, eller ett dansande fenomen som aldrig kan stå stilla… DU avgör kreativiteten! Ladda ner den kostnadsfria appen, Stikbot Studios, till iOS eller Android och spela in egna filmer med StikBot i huvudrollen. Skapa, animera och dela! Ladda upp dina egna filmer och kolla in #StikBot på sociala medier för att se vad resten av världen låter StikBot hitta på.

Juryns motivering: Vi tycker att det är roligt att StikBot stimulerar barnens kreativitet och fantasi samtidigt som dagens teknik vävs in. Produkten passar alla eftersom man kan spela in film med vilket tema som helst, vad tycker just DU är roligt? Lika roligt för en 7-åring, 12-åring eller tonåring eftersom man väljer helt själv hur pass avancerad leken blir.

Årets Innovativa Leksak

Spin Master Britelingz, Intoy

En interaktiv docka med över hundra fraser på svenska. Skapa din egen musik med hjälp av de förinspelade ljuden som blir en bra grund. Du kan även spela in ljud och låta dockan upprepa det du sagt, fast i olika tonlägen. Se dockans olika ansiktsuttryck när du vänder och vrider på den åt olika håll. Bidrar till mycket lek och skoj.

Juryns motivering: Britelingz är en docka utöver det vanliga. Med alla möjligheter till tekniskt avancerad lek känns lekvärdet mycket högt, och dockan uppmuntrar till mycket glädje och humor. Juryn har experimenterat mycket med dockans ”gehör” och upplever att den verkligen uppmuntrar till kreativitet och skapande.