T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Årets Spel 2015

Vinnare av Guldtärningen i kategorin Barnspel

Vampyrjakten

Från 5 år
2 - 6 spelare
Uppfinnare: Tanketanken AB, Håkan Sjunnesson, Kristina Ingvar och Erik Sturegård
Distributör: Plasto World of Entertainment

Här gäller det att ta sig ut ur Draculas slott! Men det gäller att akta sig för att bli fångad och biten av Dracula. Händer det, ändrar man skepnad och blir vampyr med uppdrag att jaga de andra spelarna innan de hinner ta sig ut ur slottet. Skräckblandad förtjusning när blodpölar, hemliga falluckor eller stinkande vitlök blir roliga och lite ruskiga hinder på vägen. Rejält och gediget med många roliga vändningar och turer när man spelar. 

Vinnare av Guldtärningen i kategorin Familjespel

Klask

För såväl ung som gammal
2 spelare
Uppfinnare: Mikkel Bertelsen i Danmark
Distributör: Competo/Marektoy

En djärv och minst sagt originell utveckling av det gamla hockeyspelet. Här är det ett slags fotboll, där spelarna använder sig av två rörliga magneter, som kan hamna i eget mål, fastna bland andra magneter, eller helt enkelt göra mål, alternativt – vilket händer oroväckande ofta - självmål. Givet partyspel som passar alla åldrar. Förutom att det är roligt att spela med familjen och på kalas med goda vänner, har spelet stor potential att konkurrera ut dartspel eller biljardbord på puben.

Vinnare av Guldtärningen i kategorin Vuxenspel

Trexo

Från 7 år
2 spelare
Uppfinnare: Jan Åke Hansson
Distributör: Förlago

Spelidén är så enkel att den också är genial. Med likadana brickor, med X och O, gäller det att först få fem i rad. Inget nytt i det, men här kan du också lägga brickorna ovanpå varandra vilket ger helt nya dimensioner åt spelandet. Kan verka lätt i början, men efter ett tag när spelarna hittar nya knep och lister blir det intensivt spännande där taktik och finter snabbt kan belönas, eller resultera i ödesdigra klavertramp. Utmanande för geniknölarna!