T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Vinnarna Årets Spel 2016

ÅRETS BARNSPEL


Var är lilla kaninen
Från 18 månader
Martinex

Fantastiskt roligt och minst sagt ovanligt med ett så lyckat barnspel som framförallt vänder sig till riktigt små barn. Ett utvecklande spel som kan göras till en enkel lek för de allra yngsta eller ett något mer avancerat spel för de äldre syskonen. Det börjar med att hitta kaninen i koppen men kan utvecklas till något betydligt marigare. Välgjort i bra kvalité och med den allra sötaste gosedjurskaninen som någonsin rymts i en spelkartong!

ÅRETS FAMILJESPEL


Otrio
Från 8 år
För 2 - 4 spelare
Uppfinnare: Brady Peterson
Oy Marektoy

Klassikern tre i rad har fått många spelutvecklare att gå vidare och hitta nya versioner. Här är en innovativ och klurig version där det finns minst tre olika vis att lägga sina tre brickor (fast egentligen är det eleganta cirklar i färgglad plast), i rad, inuti varandra eller i fallande storlek. Går snabbt att begripa och börja spela men otroligt svårt att behärska och överraskande lätt att förlora när man minst anar det. Koncentration och strategi är det som gäller.

ÅRETS VUXENSPEL


Ordglapp
Från 10 år
För 3 - 6 spelare
Uppfinnare: Andrew Innes
Oy Marektoy

Långt ifrån ett vanligt frågespel, utan det handlar mer om snabba associationer där det gäller att vara rejält snabb i tanken. Det går minst sagt snabbt och utmanande när spelarna ska avbryta varandra genom att ge exempel på maträtter, poplåtar, hundraser, fotbollslag och mycket mer, när deras kort överensstämmer med varandra. Visst fastnar tungan och självklart blir det kul när associationer, exempel och företeelser haglar över bordet. Perfekt isbrytare på kalaset, eller kanske till och med på konferensen?