T: +46 70 590 76 97

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Vinnarna Årets Spel 2017

ÅRETS BARNSPEL

Little Red Riding Hood

 

Från 4 år
Antal spelare: 1
Speluppfinnare: Raf Peeters
Distributör: Leikkien Group Oy

Ett spännande pusselspel med sagotema för de yngsta, även om äldre, föräldrar och andra också kan vara med och får nog så svårt att hitta lösningen. Snyggt förpackat med en tilltalande spelplan, med mormors hus, Rödluvan och vargen samt tre granar i plast som placeras ut på olika vis så att de olika vägbitarna ska kunna passas in för att hitta den rätta vägen till just mormors hus. Här gäller det att tänka logiskt och kreativt. Sammanlagt finns 48 olika sätt att placera hus, granar och figurer för att ge olika korrekta vägar, från enklare till rena expertbanorna. Och så en liten bok dessutom som berättar hela sagan utan ord, så även de yngsta kan ”läsa” och förstå vad det handlar om.

ÅRETS FAMILJESPEL

Patchwork

Från 8 år
Antal spelare 2
Speluppfinnare Uwe Rosenberg
Distributör: Spilbraet.dk Aps

Ett lapptäcke är som bekant en kreation där man syr ihop flera lappar och tygbitar för att skapa en spännande design på det färdiga täcket. Så är det här också, där två spelare med hjälp av knappar och lappar medelst strategi och taktiskt tänkande ska försöka sy ihop det allra bästa, mest poänggivande täcket. Originellt upplägg där det inte ens är givet att spelarna turas om, så det blir ett fasligt jagande efter både lappar och knappar för de tävlande skräddarna.

ÅRETS VUXENSPEL

Smart 10

 

Från 10 år
Antal spelare 2 - 8
Speluppfinnare: Aino Steinwender och Christopher Reiser.
Distributör: Martinex Oy

Ännu ett annorlunda frågespel, där det är själva boxen med frågorna som ger spelet nya dimensioner. För här ligger frågekortet i en ”smartbox” där du kan se frågan och ett antal svar, men där inte alla är korrekta. Så det gäller för dig som spelare att lyfta en av tio plastpluppar för att hitta ett av de korrekta svaren. Det kan handla om att gissa en siffra, hitta en korrekt rangordning, gissa rätt färg eller för den delen rätt århundrade. Smart låda med likaledes smart poängsättning - där det ibland kan vara smartast att inte svara alls. Och så går lådan enkelt att plocka med sig till festen eller resan. Går med fördel att spela i lag, vilket ger utrymme för vilda och intressanta diskussioner mellan lagmedlemmarna.